top of page

NIEUWS

Dit jaar geen

Denk jij met ons mee?

Denk-je-mee is een concept waarbij wij alle geïnteresseerde Ledenaars uitnodigen om samen met de specialisten van De Coöperatie na te denken over een duidelijk onderwerp.

Tot nu toe kozen wij de onderwerpen, maar we willen een stap verder gaan. Tijdens de volgende Denk-je-mee, op maandag 18 september, willen we samen met jou nadenken over een onderwerp dat jij aanbrengt.

Heb jij een onderwerp dat jij graag met ons en andere Ledenaars wilt bespreken?
Stuur het naar info@de-cooperatie.be

Wie weet bespreken we op 18 september, of op een van de volgende denk-je-mee’s een probleem dat jouw dwarszit.

coop_beweging.png

Jan geeft uitleg over de volgende Denk-je-mee.

De Familiedag van De Coöperatie

Omdat mensen samen meer kunnen, willen wij al die mensen die samen meer kunnen graag samen brengen in een gezellige ontspannen sfeer.


Om te genieten, om te ontspannen en eventueel om plannen te smeden...

Daarom nodigen wij van De Coöperatie al onze leden met hun gezin uit voor onze familiedag. Samen met Karlien en Dirk trakteren wij alle papa's-coöperanten en hun gezinsleden op een vaderdagontbijt.

Onze familiedag gaat door op de Klaverlochting op zondag 11 juni en start om 9 uur. Inschrijven kan tot 3/6 op info@de-cooperatie.be.

2023_ledendag_uitnodiging_web.png

De Coöperatie nodigt uit ...

Op zaterdag 11 maart wierpen wij een blik vooruit naar 2030. Wij zaten daarvoor samen met 2 externe specialisten en wij leerden alvast 2 zaken.


1) Het is enorm leerrijk en verfrissend om met 2 externen te werken die ons voor de spiegel zetten en ons stimuleren om onze argumenten te verfijnen.

 

2) Het is zeker zo leerrijk en verfrissend om stemmen van buiten de kern mee aan tafel (of in de mailbox) te hebben, om onze visie te verbreden en te versterken.

 

Daarom hebben we onze leden er ook tijdens onze volgende sessie heel graag bij. Hopelijk tot donderdag 30 maart om 19 uur in De Spinsch, Wanzeledorp 13, Wanzele.

Inschrijven kan op: info@de-coöperatie.be

een_blik_verder_2_web.png

De Coöperatie nodigt uit ...

Bijna dag op dag een jaar geleden viel Rusland Oekraïne binnen. De oorlog duurt vandaag nog voort en bracht een stroom aan vluchtelingen op de been.

Binnen onze beweging maakten wij de opvang van enkelen van die vluchtelingen van nabij mee. Daardoor hebben wij een ongelooflijke bewondering voor die mensen die hun huis open stelden.

Was jij een van hen? Dan nodigen we je graag uit voor een receptie in 'Het Kieken en De Olifant' om met ons en met elkaar je ervaringen te delen bij een hapje en een drankje. 

Inschrijven kan op: info@de-coöperatie.be

2023_samenkomst_opvang_oekraïners_web.png
2022_plant_een_boom_1_web_2.jpg

Zin om samen met ons een boompje te planten?

In verkiezingsjaren slagen de meeste politieke partijen er in om talrijke borden te plaatsen langs onze Leedse wegen. Als nieuwe partij in Lede deden ook wij van De Coöperatie dit eind 2018. We plaatsten zo’n 60 borden overal in onze gemeente. Daarvoor werden telkens 4 steunpalen geplaatst, dus in totaal zo’n 240 palen.

 

En daar zagen wij nu eens een mooie nieuwe uitdaging in: waarom planten we deze winter niet eens 240 bomen ipv die verkiezingspalen?

Lees hier alles over onze actie.

Bestel hier je bomen.

De Coöperatie is een beweging ... maar wat is een begweging?

Deze week kreeg je onze folder in de bus. In deze folder maken wij een stand van zaken op halverwege deze bestuursperiode. Daisy kijkt naar wat was, Franky naar wat komt. En Jan verdiept zich in het begrip beweging.

Aarzel niet om ons te contacteren, indien je deze folder niet ontving, of indien je vragen of opmerkingen hebt.

 

info@de-cooperatie.be .

En nu Jan het toch over beweging heeft: misschien kun je eens een kijkje nemen op onze gloednieuwe pagina 'beweging'. Daar vind je alle informatie verzameld, die maakt dat De Coöperatie wel degelijk meer dan een partij is.

RADAR_GRN.png

Denk je mee over ... G-sport

Samen met jou willen wij nadenken over de vraag of we G-sport (sport voor andersvaliden) verder kunnen uitbouwen in Lede.

 

We hebben een specialist aan tafel, maar ook jouw input is welkom.

foto: pch.vector - www.freepik.com

denk_je_mee_g_sport_web.png
2022_uitnodiging_nieuwjaarsreceptie_cooperatie_1_web.png

Kom jij naar onze nieuwjaarsreceptie?

Wij nodigen je graag uit voor onze nieuwjaarsreceptie.

Natuurlijk ben je om 21.30 uur ook nog van harte welkom om met ons het glas te heffen, maar indien je Jinnih Beels wilt horen spreken, kom je best wat vroeger.

Zij zal spreken rond 19.00 uur.

En misschien zetten we voormalig schepen Dirk Rasschaert ook wel vroeger in de bloemetjes.

Tot dan.

Jan Huib Nas

voorzitter

2022_uitnodiging_nieuwjaarsreceptie_cooperatie_2.png
RADAR_WHT.png

Afscheid van een politiek monument

De afgelopen jaren waren wij een zo goed als onafscheidelijk duo. Scheiden gaan we niet doen. Dirk missen op het voorplan des te meer.


Maar op de achtergrond gaat zijn werk bij De Coöperatie gewoon verder.
 

En ik heb alle vertrouwen in Franky, Johan en Erik, de nieuwe namen op het voorplan.

 

Jan Huib Nas

voorzitter

Dirk_bank_web.jpg
2022_nieuwjaarskaart_cooperatie_ak_def.png

Bedankt aan zij die meedachten

Wij danken de mensen die op zondagochtend zeer actief met ons meedachten. In juni komen wij terug op dit onderwerp, kijken naar de evolutie, en denken verder.


Ondertussen hebben wij materiaal genoeg om mee aan de slag te gaan.

20211219_dank_je_wel.png

De Coöperatie  en CD&V Lede betreuren de beslissing van Groen Lede
om de coalitie te verlaten

De coalitiepartners van CD&V, De Coöperatie en onafhankelijk schepen Bart Heestermans hebben kennisgenomen van de beslissing van Groen om de coalitie te verlaten.

 

Twee maanden geleden scheidden de wegen van Groen en schepen Bart Heestermans. Heestermans zetelde verder als onafhankelijke, waardoor Groen haar schepenambt in het college van burgemeester en schepenen verloor.

 

Alle betrokkenen hebben de afgelopen weken in een constructieve sfeer naar een oplossing gezocht, maar niet gevonden. Dit leidde tot het vertrek van Groen uit de bestuursmeerderheid. Wij betreuren dit ten zeerste.

 

Dat Groen de in gang gezette grote projecten, die we samen op de rails hebben gezet, ook vanuit de oppositie verder zegt te blijven ondersteunen, appreciëren de overgebleven partners ten volle.

 

De vernieuwde bestuursploeg onder leiding van Geertrui van de Velde (CD&V Lede) zal garant blijven staan voor de realisatie van het bestaande beleidsplan.

Boekentassen voor Biuma

Op 30 juni 2018 was De Coöperatie nog maar net geboren. onze eerste sociale actie was een inzamelingsactie, waardoor we Biuma, de organisatie van André Buabua 30 boekentassen konden meegeven naar Congo.

Een gunstige wind stuurde ons onlangs enkele foto's.

boekentassen_2.jpeg

Als we zo 30 Congolese kinderen kunnen helpen bij de uitbouw van hun toekomst, dan zijn wij blij bij De Coöperatie.

boekentassen_1.jpeg
RADAR_RED.png

Denk je met ons mee?

'Denk je mee?' is een nieuw initiatief van De Coöperatie. Iedere 3e zondag van de maand debatteren we over een belangrijk maatschappelijk onderwerp.

Vorige keer bespraken we de toekomst van ons stationsgebouw, volgende maand hebben we het over de vraag of en hoe (gemeentelijke) politiek kan bijdragen aan een holebivriendelijke omgeving.

 

Je kunt hier de uitleg lezen van onze voorzitter.

Denk jij op 20 juni met ons mee?

denk_je_mee_02_lgbtq.png

Over partijgrenzen heen tegen menstruatie-armoede

Daisy De Grauwe, een van de steunpilaren van De Coöperatie, nam samen met Isabelle Van der Veken (Open Lede) het initiatief om over partijgrenzen heen een werkgroep op te starten om menstruatiearmoede in Lede aan te pakken.

 

Zij kunnen rekenen op de sterke schouders van An Van Wesemael (NV-A), An-Sofie D’Hondt (Groen), Yoni Van Der Cruyssen (Groen), Geertrui Van De Velde (CD&V), Katinka Pottie (De Coöperatie) & Stijn Wille (Open Lede). 

Maar wees gerust. Daisy staat in deze werkgroep meer dan haar mannetje;-)

lees hier het persbericht.

maandverband.png

Inzamelactie gele zakken & GFT-stickers

De Coöperatie start vanaf vrijdag 19 februari een inzamelactie van gele vuilniszakken en GFT-stickers. De opbrengst van de actie wordt gebruikt om mensen met armoede-ervaring te helpen bij het betalen van het voorschot van 35 euro op hun nieuwe afvalrekening.

Klik hier voor de volledige perstekst. Je leest hier ook hoe je concreet kunt helpen

Kick-Off actie 'Voetpaden voor Iedereen'

Op 13 en 14 februari 2021 start De Coöperatie de actie ‘voetpaden voor iedereen’.
Via deze actie wil De Coöperatie een inventaris opstellen van alle Leedse voetpaden die momenteel niet of onvoldoende toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers, ouderen met een rollator, jonge gezinnen met een buggy…

Klik hier voor de volledige perstekst.

Klik hier, indien je wilt meehelpen.

Vraag het aan ... Daisy

Daisy De Grauwe is hoofdmaatschappelijk werker bij het OCMW van Gent en zetelt in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst.

Binnen De Coöperatie is zij de absolute specialist wanneer het gaat over sociale zaken.

Zij start op onze site met een gloednieuwe blog, waarin ze eens per maand jouw vragen over armoedebestrijding beantwoordt.
Vandaag deel 1: over menstruatie-armoede.

Heb je een vraag voor Daisy?

Je kunt ze contacteren ze op vraag.het.aan@de-cooperatie.be.

gele_zakken.jpg
voetpadenactie_4_web.jpg
Daisy_web.jpg

De Coöperatie wenst iedereen een 2021...

... waarin we samen kunnen zingen, denken, huilen, lachen, werken, ontspannen en verwonderen

Nieuwjaarskaart cooperatie_vk_web.jpg

Voorzitter van de Coöperatie presenteert zijn huiswerk

Jan Huib Nas profiteerde  (en profiteert) van de coronaperiode om zijn gedachten te ordenen. Het resultaat is een gloednieuwe website waar hij zijn ideeën bundelt:
www.janhuibnas.be.

Jan Huib Nas wordt voorzitter van de Coöperatie

Eén van de voordelen van een kleine partij is dat we ook in coroniale tijden een algemene ledenvergadering kunnen organiseren.

Tijdens deze vergadering kozen de leden Jan Huib Nas als nieuwe voorzitter. Hij volgt schepen Dirk Rasschaert op, die beide functies liever niet langer combineert. Katinka Pottie wordt secretaris. Nadine De Schutter blijft op post als penningmeester.

Met deze herschikte ploeg kijken wij de toekomst vol vertrouwen tegemoet, al willen we benadrukken dat de partij ook een coöperatieve organisatiestructuur heeft, waarbij de stem en de inbreng van elk van de leden even belangrijk is en zal blijven.

Corona groet 's morgens de dingen

Dit jaar geen fietszoektocht of eetfestijn. Tijd dus om naar de inhoud te kijken, met op :
- donderdag 10 september een Algemene Ledenvergadering
- zondag 29 november onze jaarlijkse denkdag.

affiche_eetfestijn_web.jpg
RADAR_GRN.png

Hondenwandeling rondom Lede

Normaal organiseerde Coltoe op 27 juni een Drive-in Filmavond. Door de gekende omstandigheden kan die niet doorgaan. Volgend jaar dan maar.

Maar omdat ze in dat weekend - net als hun huisdieren - hun energie kwijt willen, organiseren ze op zondag 28 juni in de voormiddag een coronaproof hondenwandeling.

 

Dit is het soort initiatieven waar wij van De Coöperatie graag aan mee werken.
 

Je bent van harte welkom, met of zonder viervoeter.

Alle details vind je op: https://www.facebook.com/events/361724471465125/

RADAR_RED.png

Wie doet wat bij De Coöperatie?

Wij hebben de taken verdeeld binnen het bestuur.

 

Wil jij weten wie wat doet? Klik dan hier.

Wil je lezen wie ons vertegenwoordigt in de verschillende raden en commissies?
Klik dan hier.

De_Coöperatie_-_05.jpg
RADAR_WHT.png

Nieuwjaarsreceptie

We nodigen je graag uit voor onze nieuwjaarsreceptie.

Deze zal plaatsvinden op zondag 19 januari vanaf 11 uur in het Veerleheem, Smetlededorp 20, Smetlede.


Omdat in een Coöperatie iedere aandeelhouder even belangrijk is.

Kerstfolder blz 1.jpg
RADAR_PURP.png

Op zondag 8 december houdt De Coöperatie haar jaarlijkse Denkdag. We nodigen alle leden uit vanaf 14 uur in De Spinsch, Wanzeledorp 13, Wanzele. We willen samen reflecteren over het afgelopen jaar en nadenken om de speerpunten voor de toekomst verder uit te werken.


Omdat in een Coöperatie iedere aandeelhouder even belangrijk is.

Tweede Denkdag van De Coöperatie

denkdag_3.jpeg
RADABOL.png

Eerste Eetfestijn van De Coöperatie

Op zondag 29 september 2019 kun je tussen 11.30 en 14.30 uur komen eten tijdens het 1e groot eetfestijn van De Coöperatie.
 

Je kunt kiezen uit:
     – op vel gebakken zalmfilet op Hollandse wijze
     – Varkenshaasje met saus naar keuze
     – Positief Vegetarisch Alternatief
 

Het 1e aperitief is gratis voor onze leden.
Zie je een gratis aperitief wel zitten, of sta je achter onze politiek ideeën? Dan kun je ter plaatse lid worden.

affiche_eetfestijn_web.jpg
RADAR_GRN.png

Lid worden van De Coöperatie? Dat kan

Je stort en zelf gekozen bedrag tussen de 1 en de 50 euro op BE16 9733 4995 0974.

Je krijgt van ons een lidkaart, informatie uit de eerste hand, voordelen bij onze activiteiten en een uitnodiging voor onze algemene vergadering.

Tot binnenkort?

RADAR_WHT.png
RADAR_RED.png

Eerste fietszoektocht van Coltoe

Onze spitsbroeders van Coltoe organiseren voor het eerst een fietszoektocht.

Nadat ze eerder mojito schonken tijdens Camping Cultuur en pannenkoeken bakten

tijdens Impe Lekker Dorp, nestelen zij zich nu verder in het Leeds socio-culturele leven.

Bedankt aan de kiezers

AFFICHE FIETSTOCHT voorlopig web.jpg

De Coöperatie bedankt de 1732 mensen die stemden op onze federale lijst en de 1402 mensen die stemden op onze Vlaamse lijst. Wij willen ook de mensen bedanken die ons hun steun betuigden, maar die kozen voor een andere lijst omdat ze er (terecht) van uitgingen dat wij de kiesdrempel niet zouden halen.
 

Wij willen ook al die mensen bedanken, die de moeite namen om kennis te maken met PRO, Volt België, Genoeg voor iedereen, De Referendumpartij, ... en op hen stemden. Jullie kozen bewust voor een klein en nieuw initiatief van mensen die op een andere manier aan politiek willen doen.
 

De Coöperatie staat nu op het niveau waar Groen stond in 2003, namelijk op 0 zetels. Dat opent perspectieven voor de toekomst:-)

RADAR_PURP.png

Waarom?

Vraag je je af waarom wij mee doen aan de Vlaamse en federale verkiezingen van 26 mei 2019?

Klik dan hier voor om onze argumenten te ontdekken.

bottom of page