top of page

Dagboek van een politiek jogger - 11

Eerst een geruststelling voor de trouwe volgers van deze blog. Ik heb dit weekend wel degelijk gelopen, maar niemand sprak mij aan.


De compensatie kwam vandaag, met twee nieuwe ontwikkelingen in mijn politiek joggersbestaan.


1) Ik was bezig met een rustige herstelloop. Een auto komt mij tegemoet en de chauffeur zwaait. Ik zwaai terug en de auto rijdt voort ... om even later rechtsomkeer te maken, mij in te halen en mij alsnog aan te spreken.

Kijk. Als mensen zo'n moeite doen om mij aan te spreken over politiek, dan groei ik een klein beetje. Niks menselijks is mij vreemd.


2) De tweede ontwikkeling is minstens even interessant. Deze chauffeur had geen vraag voor mij, maar een voorstel. Over middenstand, een domein waar ik zeer veel belang aan hecht, maar een domein waar ik nog veel over moet leren.


"Jan, zou het niet mooi zijn, moesten we in Lede een soort info/pop-upbeurs organiseren voor jonge, creatieve startende ondernemers."


Bedoel je zoiets als de Pop-upbeurs die de middenstandsraad in juni in De Bron organiseerde?


"Neen, op die beurs kon iedereen zich gewoon voorstellen. Ik bedoel eerder een soort ontmoetingsruimte, waar jonge startende, creatieve ondernemers in contact kunnen komen met opleiders als Syntra, vertegenwoordigers van de bevoegde diensten op het gemeentehuis, de middenstandsraad en meer ervaren rotten die al een tijdje bezig zijn. Voeg daar dan een stel creatieve kunstenaars aan toe en zoek een inspirerende ruimte. Je schreef in een van je vorige blogs over de toekomst van onze kerkgebouwen. Zou het niet geweldig zijn om dit in een kerk te laten doorgaan?"

"Misschien is het optimistisch, maar je moet het voorbeeld van het wintercircus in Gent eens bestuderen, (https://goo.gl/i9AdsE)"


Dit zijn nu eens voorstellen naar mijn hart. Ik leg dit met veel plezier voor in de werkgroep 'middenstand' binnen De Coöperatie. We gaan hier zeker mee aan de slag.


En zo liep ik verder terwijl ik over 3 vragen nadacht.

1) Is dit voorstel haalbaar in een gemeente met +/- 18.700 inwoners

2) Hoe kunnen we als gemeente de weinige invloed die we hebben op middenstandsbeleid, zo goed mogelijk aanwenden?

3) Welke macht heeft een gemeentebestuur om een positief klimaat voor ondernemers te scheppen? Is dat echt niet meer dan links of rechts twee parkeerplaatsen en een groter terras


Kortom. Het rondje van vandaag leverde niet één, maar drie vragen op. Vragen waar ik vandaag nog geen antwoord op weet. Maar vragen die het bedrijven van politiek interessant maken.

24 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page