Dagboek van een politiek jogger - 11

Eerst een geruststelling voor de trouwe volgers van deze blog. Ik heb dit weekend wel degelijk gelopen, maar niemand sprak mij aan.


De compensatie kwam vandaag, met twee nieuwe ontwikkelingen in mijn politiek joggersbestaan.


1) Ik was bezig met een rustige herstelloop. Een auto komt mij tegemoet en de chauffeur zwaait. Ik zwaai terug en de auto rijdt voort ... om even later rechtsomkeer te maken, mij in te halen en mij alsnog aan te spreken.

Kijk. Als mensen zo'n moeite doen om mij aan te spreken over politiek, dan groei ik een klein beetje. Niks menselijks is mij vreemd.


2) De tweede ontwikkeling is minstens even interessant. Deze chauffeur had geen vraag voor mij, maar een voorstel. Over middenstand, een domein waar ik zeer veel belang aan hecht, maar een domein waar ik nog veel over moet leren.


"Jan, zou het niet mooi zijn, moesten we in Lede een soort info/pop-upbeurs organiseren voor jonge, creatieve startende ondernemers."


Bedoel je zoiets als de Pop-upbeurs die de middenstandsraad in juni in De Bron organiseerde?


"Neen, op die beurs kon iedereen zich gewoon voorstellen. Ik bedoel eerder een soort ontmoetingsruimte, waar jonge startende, creatieve ondernemers in contact kunnen komen met opleiders als Syntra, vertegenwoordigers van de bevoegde diensten op het gemeentehuis, de middenstandsraad en meer ervaren rotten die al een tijdje bezig zijn. Voeg daar dan een stel creatieve kunstenaars aan toe en zoek een inspirerende ruimte. Je schreef in een van je vorige blogs over de toekomst van onze kerkgebouwen. Zou het niet geweldig zijn om dit in een kerk te laten doorgaan?"

"Misschien is het optimistisch, maar je moet het voorbeeld van het wintercircus in Gent eens bestuderen, (https://goo.gl/i9AdsE)"


Dit zijn nu eens voorstellen naar mijn hart. Ik leg dit met veel plezier voor in de werkgroep 'middenstand' binnen De Coöperatie. We gaan hier zeker mee aan de slag.


En zo liep ik verder terwijl ik over 3 vragen nadacht.

1) Is dit voorstel haalbaar in een gemeente met +/- 18.700 inwoners

2) Hoe kunnen we als gemeente de weinige invloed die we hebben op middenstandsbeleid, zo goed mogelijk aanwenden?

3) Welke macht heeft een gemeentebestuur om een positief klimaat voor ondernemers te scheppen? Is dat echt niet meer dan links of rechts twee parkeerplaatsen en een groter terras


Kortom. Het rondje van vandaag leverde niet één, maar drie vragen op. Vragen waar ik vandaag nog geen antwoord op weet. Maar vragen die het bedrijven van politiek interessant maken.

21 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Lede en het Putbos-stadion...

Omdat we over pakweg 10 jaar voorspelbaar hartsgrondige spijt gaan hebben als we nu de kans niet grijpen, eventjes een rondje out-of-the-box denken. Om te beginnen is er de overnameprijs. Drie miljoen

Over het nieuwe logo van de gemeente Lede

Weekboek van een politicus op loopschoenen 21 Vandaag heb ik mijn handschoenen en mijn wintermuts uit de kast gehaald. Goed nieuws. Mijn favoriete loopseizoen is aangebroken. Daarna kroop ik achter mi

Over de fameuze startnota

Weekboek van een politicus op loopschoenen 20 Ik liep al enkele dagen te denken over gelijke onderwijskansen, naar aanleiding van een reactie van een vriendin op facebook. Maar deze week belandde de s

  • w-facebook

CONNECT​ WITH US:​​

Hofsmeer 23

9340 Lede

info@de-cooperatie.be

ADRES

TEL

0498 13 77 46