Dagboek van een politiek jogger - 16

"Over affiches en familiale discussies"


Vandaag een herstelloop, kort en traag. Eigenlijk niet meer dan de spieren losgooien met het oog op de Stratenloop van Lede. Ik ontmoette een vriendin die met de fiets was. In tegenstelling tot gisteren lachte ze mij niet uit, maar paste haar tempo aan aan het mijne. Het begin van een boeiende discussie, waarbij ik voor één keer de eerste vraag stelde.


"Ik weet dat je sympathie hebt voor De Coöperatie. Zou jij geen affiche aan je venster willen hangen?"

Het antwoord was verrassend en verontrustend: een diepe zucht.


"Deze vraag heeft al voor heroïsche discussies aan de keukentafel gezorgd. Een gedeelte van het gezin is fan van De Coöperatie, de rest heeft een totaal andere politieke opvatting."


Kijk dat vind ik nu positief. Politiek is te belangrijk om niet aan de keukentafel te bespreken. Bovendien kunnen de affiches van de verschillende partijen naast elkaar te hangen. Wij zijn immers voor coöperatie - samenwerking - dus die verschillende affiches vormen voor ons geen probleem.


"Maar voor ons gezin wel. Wij kunnen allemaal moeilijk leven met de affiches van de ander." Het resultaat is een gewapende vrede met maagdelijke vensters.


Ik kan daar mee leven. Politiek is belangrijk, zeer belangrijk, maar niet belangrijk genoeg om om een gezin te splijten.


Kortom, ik heb nog een affiche over. Wil je die aan je venster hangen? Laat iets weten. Ik kom die affiche al joggend brengen.

28 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Lede en het Putbos-stadion...

Omdat we over pakweg 10 jaar voorspelbaar hartsgrondige spijt gaan hebben als we nu de kans niet grijpen, eventjes een rondje out-of-the-box denken. Om te beginnen is er de overnameprijs. Drie miljoen

Over het nieuwe logo van de gemeente Lede

Weekboek van een politicus op loopschoenen 21 Vandaag heb ik mijn handschoenen en mijn wintermuts uit de kast gehaald. Goed nieuws. Mijn favoriete loopseizoen is aangebroken. Daarna kroop ik achter mi

Over de fameuze startnota

Weekboek van een politicus op loopschoenen 20 Ik liep al enkele dagen te denken over gelijke onderwijskansen, naar aanleiding van een reactie van een vriendin op facebook. Maar deze week belandde de s

  • w-facebook

CONNECT​ WITH US:​​

Hofsmeer 23

9340 Lede

info@de-cooperatie.be

ADRES

TEL

0498 13 77 46