top of page

Dagboek van een politiek jogger - 3

Bijgewerkt op: 3 okt. 2021

Als passanten beginnen te reageren op mijn dagboek, wordt de politieke discussie pas echt interessant. Vandaag kreeg ik de volgende vraag: "Ik heb gisteren gelezen dat de lijst van De Coöperatie vol staat met verstandige mensen. Dat is interessant. Hebben die verstandige mensen ook iets te vertellen over armoedebestrijding?"


Ja.


1) de SP.A Lede maakt in zijn geheel deel uit van De Coöperatie. Als er één partij is die zich ontfermt over mensen die in armoede belanden, dan is zij het wel.


2) Wij hebben met Daisy De Grauwe een zeer bevlogen medewerkster van het OCMW van Gent op onze lijst staan. Zij kent deze materie als geen andere en bewijs dat al op het debat over armoedebestrijding op Radio Lede.


3) Binnen De Coöperatie ontwikkelden wij de volgende speerpunten ivm armoedebestrijding:

- We willen in eerste instantie kinderarmoede bestrijden.

- We willen inzetten op betaalbare en kwaliteitsvolle huisvesting voor iedereen.

- We vertrekken vanuit de mens

. (We mogen mensen nooit vereenzelvigen met hun problemen)


- We willen mensen helpen om hun rechten te leren kennen, zodat ze krijgen waar ze recht op hebben.

- De samensmelting gemeente- en OCMW

-bestuur is een van de grote uitdagingen de komende 6 jaren. Hieraan willen wij veel aandacht besteden

- We willen een apart luik 'armoede' in volgend beleids- en meerjarenplan inschrijven.


Deze punten maken dat het OCMW de komende jaren enorm veel aandacht verdient. Het verdient een goede huisvesting, waar medewerkers tijd genoeg hebben om hun cliënten in goede lokalen op een discrete manier te helpen.

54 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Weekboek van een politicus op loopschoenen 21 Vandaag heb ik mijn handschoenen en mijn wintermuts uit de kast gehaald. Goed nieuws. Mijn favoriete loopseizoen is aangebroken. Daarna kroop ik achter mi

Weekboek van een politicus op loopschoenen 20 Ik liep al enkele dagen te denken over gelijke onderwijskansen, naar aanleiding van een reactie van een vriendin op facebook. Maar deze week belandde de s

bottom of page