top of page

Dagboek van een politiek jogger - 5

Vandaag niet ben ik niet tegen gehouden tijdens het joggen. Wel kreeg ik vlak daarna een vraag van een journalist. "Jan, word jij echt iedere dag aangesproken tijdens het lopen? Of verzin je dat zo maar?"


1) Alle vragen in mijn dagboek zijn zeer reële vragen van zeer reële mensen.

2) Al mijn antwoorden zijn even reëel.

3) En - ook al ga ik bijna iedere dag lopen - ik ben nog nooit tegengehouden door een passant met vragen. Hoe graag ik dat ook zou willen, d‭ie situaties berusten op fantasie.Maar de vraag geeft me mooi de gelegenheid om het verschil te duiden tussen 'beleid voeren' en 'campagne voeren'

- beleid voeren is: planning, overleg, communicatie en uitvoering met een snuifje ideologie.

- campagne voeren is: planning, overleg, communicatie en uitvoering met een gezonde dosis fantasie.


En je mag gerust zijn. Na 14 oktober zal de switch van fantasie naar ideologie wel volgen.

21 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page