Dagboek van een politiek jogger - 5

Vandaag niet ben ik niet tegen gehouden tijdens het joggen. Wel kreeg ik vlak daarna een vraag van een journalist. "Jan, word jij echt iedere dag aangesproken tijdens het lopen? Of verzin je dat zo maar?"


1) Alle vragen in mijn dagboek zijn zeer reële vragen van zeer reële mensen.

2) Al mijn antwoorden zijn even reëel.

3) En - ook al ga ik bijna iedere dag lopen - ik ben nog nooit tegengehouden door een passant met vragen. Hoe graag ik dat ook zou willen, d‭ie situaties berusten op fantasie.Maar de vraag geeft me mooi de gelegenheid om het verschil te duiden tussen 'beleid voeren' en 'campagne voeren'

- beleid voeren is: planning, overleg, communicatie en uitvoering met een snuifje ideologie.

- campagne voeren is: planning, overleg, communicatie en uitvoering met een gezonde dosis fantasie.


En je mag gerust zijn. Na 14 oktober zal de switch van fantasie naar ideologie wel volgen.

21 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Lede en het Putbos-stadion...

Omdat we over pakweg 10 jaar voorspelbaar hartsgrondige spijt gaan hebben als we nu de kans niet grijpen, eventjes een rondje out-of-the-box denken. Om te beginnen is er de overnameprijs. Drie miljoen

  • w-facebook

CONNECT​ WITH US:​​

Hofsmeer 23

9340 Lede

info@de-cooperatie.be

ADRES

TEL

0498 13 77 46