Dagboek van een politiek jogger - 6

Zondag is LSD-dag. LSD staat daarbij niet - zoals je zou verwachten - voor Liberaal-Sociale Democratie, maar voor Long Slow Distance. Langer lopen dus en vooral langzamer lopen dan op andere weekdagen. In mijn geval betekent langzamer lopen dat ik de kouters opzoek. Zelfs gedurende een verkiezingscampagne heb ik liever niet dat iemand ziet hoe ik mij op zondag voort beweeg.


Toch ontmoette ik ter hoogte van het arboretum de onvermijdelijke wandelaar, een man die zijn labrador uitliet. En hij stelde mij de onvermijdelijke vraag. Een vraag die ik al dagen eerder verwachtte: "Jan, ik heb gisteren de stemcheck van De Standaard/Het Nieuwsblad ingevuld en jullie staan daar niet tussen. De Coöperatie heeft die stemcheck toch wel ingevuld?"


Ja wij hebben dat gedaan, maar het was een uitdaging. Het Nieuwsblad legde 25 stellingen voor die je met 'eens' of 'oneens' moest beantwoorden. Daarna kreg je de kans om je antwoord in maximaal 300 tekens te nuanceren. Ik kan u verzekeren, een maatschappelijk belangrijke stelling beantwoorden in 300 tekens, dat is passen en meten. Schrijven, schrappen en herschrijven. Dat neemt tijd in beslag.


Bovendien hebben wij de vragen uitvoerig besproken gedurende verschillende vergaderingen. Wij hebben ook onze achterban geraadpleegd voor we een antwoord wilden formuleren. Ook dat neemt tijd in beslag.


Dat maakt dat wij de antwoorden wat later hebben opgestuurd. Wij zijn nu in blijde afwachting van het verschijnen van onze antwoorden op de website van De Standaard en Het Nieuwsblad. Ik laat u nog wel iets weten wanneer onze antwoorden verschijnen.


Over zin en onzin van de stemcheck heeft onze lijstduwer, Johan De Ryck trouwens een zeer lezenswaardige blogpost geschreven. Zie https://www.de-cooperatie.be/blog/stemcheck-zin-en-vooral-onzin


Mijn volledig dagboek kun je volgen op https://www.de-cooperatie.be/blog

13 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Lede en het Putbos-stadion...

Omdat we over pakweg 10 jaar voorspelbaar hartsgrondige spijt gaan hebben als we nu de kans niet grijpen, eventjes een rondje out-of-the-box denken. Om te beginnen is er de overnameprijs. Drie miljoen

Over het nieuwe logo van de gemeente Lede

Weekboek van een politicus op loopschoenen 21 Vandaag heb ik mijn handschoenen en mijn wintermuts uit de kast gehaald. Goed nieuws. Mijn favoriete loopseizoen is aangebroken. Daarna kroop ik achter mi

Over de fameuze startnota

Weekboek van een politicus op loopschoenen 20 Ik liep al enkele dagen te denken over gelijke onderwijskansen, naar aanleiding van een reactie van een vriendin op facebook. Maar deze week belandde de s

  • w-facebook

CONNECT​ WITH US:​​

Hofsmeer 23

9340 Lede

info@de-cooperatie.be

ADRES

TEL

0498 13 77 46