Dagboek van een politiek jogger - 8

Dicht bij mijn huis ligt een voetgangerspaadje dat twee grotere banen met elkaar verbindt. Dit paadje is zeer smal en zeer scheef. Het is zo smal en zo scheef dat je automatisch moet vertragen, wanneer iemand uit de andere richting komt. Eigenlijk is dit paadje zo scheef dat het zelf al een vraag verdient.


Maar goed. Vanochtend vertraagde ik voor iemand die uit de andere richting kwam. En ze had wel degelijk een vraag: "Jan, je weet dat ik zeer actief ben binnen onze vereniging, maar het is toch zo moeilijk om GC De Volkskring te reserveren voor een voorstelling. Kan De Coöperatie daar niks aan doen?"


We zijn ons bewust van dit probleem. Er zijn twee oorzaken:

1) GC De Volkskring is een succesverhaal. Mooie zaal, mooie infrastructuur, twee geweldige technici. Daarom wil iedereen daar optreden. En met de hoeveelheid verenigingen in Lede is dat niet evident.

2) De tweede oorzaak ligt bij het reglement. De eigen diensten van de gemeente hebben voorrang op de verenigingen bij het vastleggen van de zaal. Stel dat in mei het eerste weekend wordt vastgelegd door de bibliotheek, het tweede door de sportdienst, het derde door de cultuurdienst en het vierde door de academie. Dan kan er gedurende de hele maand mei geen enkele vereniging optreden in de zaal.


Wat zijn nu de mogelijke oplossingen.

1) Het is belangrijk om op zoek te gaan naar een nieuw evenwicht tussen eigen diensten en verenigingen. Hierbij moeten verenigingen meer kansen krijgen, zonder dat de werking van bij voorbeeld de bibliotheek in het gedrang komt.

2) Een nieuw jeugdhuis bouwen, dat dienst kan doen als een volwaardig jeugdontmoetingscentrum. Een plek waar jongeren kunnen fuiven, waar popgroepen kunnen repeteren, waar jeugdbewegingen samen kunnen komen, waar ... Eerlijkheidshalve moet ik zeggen dat dit bij mijn politieke dromen hoort. Ik hoop dat we daar de komende 6 jaar geld voor zullen vinden, maar ik vrees ervoor.

3) Onze kerken. Op dit moment is het niet duidelijk welke functie onze kerken over vijf jaar zullen vervullen. Maar de verschillende kerken van Groot-Lede zullen toch minstens gedeeltelijk een andere bestemming krijgen. Misschien kunnen we op die manier de Volkskring ontlasten.


Daarnaast zou ik je nog twee andere punten willen meegeven waar wij als Coöperatie voor ijveren. Al zijn deze punten eerder voor de bezoekers dan voor de spelers.

1) Een online reservatiesysteem. Een mooie moderne zaal verdient een mooi modern reservatiesysteem.

2) Een degelijke overdekte fietsenstalling zoals er nu al bij De Bron staat.


We namen afscheid om onze weg te vervolgen en - in tegenstelling tot gisteren - moesten we nu wel degelijk onze buik intrekken om elkaar te kunnen kruisen.

62 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Lede en het Putbos-stadion...

Omdat we over pakweg 10 jaar voorspelbaar hartsgrondige spijt gaan hebben als we nu de kans niet grijpen, eventjes een rondje out-of-the-box denken. Om te beginnen is er de overnameprijs. Drie miljoen

Over het nieuwe logo van de gemeente Lede

Weekboek van een politicus op loopschoenen 21 Vandaag heb ik mijn handschoenen en mijn wintermuts uit de kast gehaald. Goed nieuws. Mijn favoriete loopseizoen is aangebroken. Daarna kroop ik achter mi

Over de fameuze startnota

Weekboek van een politicus op loopschoenen 20 Ik liep al enkele dagen te denken over gelijke onderwijskansen, naar aanleiding van een reactie van een vriendin op facebook. Maar deze week belandde de s

  • w-facebook

CONNECT​ WITH US:​​

Hofsmeer 23

9340 Lede

info@de-cooperatie.be

ADRES

TEL

0498 13 77 46