top of page

Franky Van Gyseghem - de lange weg van oppositie naar een schepenambt


Franky Van Gyseghem is 55, en bezig aan zijn 5de (!) legislatuur in de Gemeenteraad. Hij is dus echt wel gepokt en gemazeld in de Leedse politiek, alsook in de brede waaier van het sportieve en socio-culturele leven. Nu zet onze anciënniteitsdeken de stap naar het uitvoerend ambt als Schepen, een bekroning van ruim een kwart eeuw engagement!


Zijn ruim pakket bevoegdheden lijkt hem op het lijf geschreven. SPORT: Franky was verdienstelijk voetballer bij Jong Lede, stond ooit in de basis tijdens die legendarische bekermatch tegen RSC Anderlecht (toen beide ploegen het nog een stuk beter deden dan vandaag).

Nadien werd hij trainer en coach, (hoofd)monitor ook op sportkampen in binnen- en buitenland. Voor hem dé praktijkschool om een bekwame PEOPLE'S MANAGER te worden.


Echtgenote Nancy werkt in de Koninklijke Bibliotheek in Brussel, een dankbare inspiratiebron en klankbord voor de nieuwe Schepen van BIBLIOTHEEK en CULTUUR.


Internationale Solidariteit ligt Franky al lang nauw aan het hart. Al jaren is hij betrokken bij diverse initiatieven, onder meer Baobab van vriend en collega André Buabua. Zoon Jens is Officier bij de Belgische Defensie, nam deel aan uiteenlopende buitenlandse opdrachten. Voor papa een eerste bron van informatie om de miserie in de wereld onder ogen te zien. ONTWIKKELINGSSAMENWERKING komt bij Franky dus in bekwame handen terecht!


In het begin van zijn beroepsloopbaan was FVG aan de slag gegaan als ledenadviseur bij het Ziekenfonds Bond Moyson. De dagelijkse confrontatie met de (medische) zorgen van de mensen maakte van hem de milde sociaal-democraat die hij altijd gebleven is. Bij de jongste verkiezingen zag hij meteen de opportuniteiten van De Coöperatie, het samengaan van sociaal- democraten en sociaal-liberalen, realistische ecologisten en mensen zonder partij-binding maar met duidelijk engagement.


Bij het opstellen van het programma was hij mede-pleitbezorger om DIERENWELZIJN voor het eerst op te nemen als een Schepenbevoegdheid. En kijk een halve termijn verder mag hij dat zelf verder uitrollen.


Franky werkt momenteel bij de NMBS als treinbegeleider, altijd een beetje reizen nietwaar... Franky en Nancy zoeken regelmatig verpozing aan de kust, in de Ardennen, in Nederland ook. Het scherpte hun blik op de TOERISTISCHE troeven die in eigen gemeente voor het rapen liggen...


“ Minzaam, overal waar het kan en kordaat, overal waar het moet”


GOOD LUCK, FRANKY

164 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page