top of page

Het verschil tussen steun en sinterklaaspolitiek

Ik wil mijn ongerustheid en -vooral- boosheid uitdrukken over de verdeling van het steunbedrag voor sport, jeugd en cultuur van de Vlaamse overheid. Deze Sinterklaaspolitiek is de waanzin ver voorbij. En wel hierom.


1. De Vlaamse overheid geeft dus 180.00,00 euro cadeau aan ons gemeentebestuur om die naar eigen inzicht uit te delen. In totaal voor heel ons landsgedeelte 60 miljoen euro, twee en een half miljard ouwe Belgische...Dat geld heeft Vlaanderen niet, dat is er niet. Dat moet dus geléénd worden, dat maakt de schuldenput alleen maar dieper en zal dus ooit terugbetaald moeten worden door diegenen na ons. Dat is regelrechte DIEFSTAL

ten nadele van onze kinderen en kleinkinderen. En om WAT mee te financieren ? De hobby's en folliekes van de verwende generatie die WIJ zijn.


2. Bonus op de werkingssubsidies, zegt U? Welke werking? Sinds een half jaar ligt alles zo goed als stil en het einde is nog lang niet in zicht. Waarom bekijkt men niet geval per geval? Sommige verenigingen zou ik gewoon vragen om hun werkingssubsidies integraal TERUG te storten, tiens! bij afwezigheid van welke werking dan ook.


3. Goedkopere tarieven? Alweer een hoop faveurtjes aan wie er niet om vraagt, het ook niet nodig heeft. Wat wil men met dat gepamper bereiken? Het eigen electoraat bedienen? Verkiezingen zijn pas over vier jaar, hoor.


4. Maatregel 3 : geen werkingsverslag. Godsamme nog aan toe : die verslagen waren vaak toch al fake news. Misschien eens het moment om de hele subsidiefabriek tegen het licht te houden. Wat een giller zeg!


Kijk we moeten deze Corona-smeerlapperij samen uitzweten. Maar ik word niet goed van kortzichtige steekvlampolitiek met MIJN en UW centen, en ik word bijzonder nijdig van opportunistisch profitariaat. Dat moeten we dan ook niet in de hand gaan werken door met eurobiljetten te gaan wapperen. Ik ben zelf voorzitter of bestuurslid van een handvol geconcerneerde verenigingen: wel ik wil die dertig zilverlingen niet.


En dan gaan de adviesraden de hoop centen die nog over is eens uitdelen zie. Aan wie, denkt u? En de gemeenteraad... die zal beaat en schaapachtig 'ja' knikken.


maar niet in mijn naam!!!Johan De Ryck

Bestuurslid De Coöperatie

Raadslid Bijzonder Comité Sociaal Comité

60 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page