top of page

Bestaan er ook Kerstetentjes die niet gezellig zijn?

Vraag het aan ... Nadine


Stille nacht, eenzame nacht….Vanaf half november ontsnapt er niemand meer aan : de kerstdagen zijn in aantocht!


Folders met lekker eten vallen in onze brievenbus. Plaatjes van families die samen de kerstdagen doorbrengen bij een mooi versierde kerstboom en -tafel en foto’s van lachende kindjes en ouders die cadeautjes uitdelen zijn niet meer weg te denken op televisie en op sociale media.


Gelukkig zijn die mensen die de middelen en de familie of vrienden hebben om samen de feestdagen te vieren. Bij anderen voelt het in deze periode wel wat anders aan… .


Er vallen spijtig genoeg nog altijd velen uit de kerstboot: alleenstaanden, mensen die het financieel moeilijk hebben, mensen met een kleurtje die worden uitgesloten… . Het kan onze gebuur zijn, een verre kennis of een inwoner van onze gemeente van wie we niet weten dat hij of zij het moeilijk heeft omdat ze er niet mee te koop lopen.


Ook deze mensen hebben in deze donkerste weken van het jaar nood aan wat menselijke warmte en gezelligheid. Daarom wil ik meewerken aan het Gezellig Kerstetentje van Coltoe en Curieus.


Wij trachten met deze organisaties een lekkere kerstmaaltijd aan te bieden en de deelnemers en ze een gezellige namiddag te bezorgen in een (h)eerlijke kerstsfeer. Niet de commerciële kitsch, maar een warme bijeenkomst met aandacht voor elk van de deelnemers!


Het is belangrijk dat we zoveel mogelijk mensen betrekken bij dit initiatief: helpers, sponsors en mensen die het initiatief kenbaar maken bij de doelgroep. Hoe meer mensen we kunnen bereiken, hoe geslaagder het feest.


In het verleden konden we gelukkig altijd rekenen op gulle sponsors en bereidwillige helpende handen. Ik hoop uit de grond van mijn hart dat ook het Kerstetentje van 2022 een succes wordt dankzij hun en jullie inzet!


Samen kunnen mensen immers meer!

73 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page