top of page

Kan jij de verwarming nog betalen?

Vraag het aan ... DaisyDe stijgende energieprijzen, tips om ons energieverbruik te verminderen, stijging van het aantal CO-vergiftigingen,.. Elke dag verschijnt er minstens één aan energie gelinkt onderwerp in de krant of op het nieuws.


Het aantal mensen dat door de hoge energieprijzen al maar moeilijker rond komt, is ook in onze gemeente in stijgende lijn. Steeds meer mensen hebben nood aan extra (financiële) ondersteuning.


In het burgerhuis kan je terecht bij de sociale dienst voor verschillende zaken, zo ook wanneer je problemen hebt bij het betalen van je energierekening. In de editie van oktober van Lede Informeert verscheen er een artikel, met een oproep om contact op te nemen met de sociale dienst bij betalingsmoeilijkheden. Zij kunnen op maat met jou afstemmen hoe ze je vooruit kunnen helpen. Dit kan zowel gaan over hulp bij het betalen van de slotfactuur of de verhoogde voorschotfactuur, als een tussenkomst bij het vullen van je stookolietank of het tijdig opladen van je budgetmeter voor gas of elektriciteit, … .


Contactgegevens sociale dienst OCMW Lede:

openingsuren burgerhuis – sociale dienst:

  • elke werkdag in de voormiddag van 9u tot 12u

  • op donderdag ook van 16u tot 19u


Heb je recht op sociaal tarief en ben je toe aan een nieuwe koelkast, wasmachine, droogkast of diepvriezer? Dan kun om de 2 jaar een kortingsbon aanvragen bij fluvius.


Daarnaast kan je als je tot de doelgroep behoort, een gratis energiescan aanvragen. Met een energiescan kom je te weten hoe je thuis energie kan besparen. Een energie-expert komt bij jou langs en geeft tips over verwarming, verlichting en huishoudtoestellen. Via deze link kan je bekijken of je tot de doelgroep behoort: https://www.energiesnoeiers.net/energiescan.html


Voor wie eigenaar is van de woning waarin je woont, is het ook interessant om een kijkje te nemen op https://www.vlaanderen.be/bouwen-wonen-en-energie/lenen/mijn-verbouwlening. Hier kan je nagaan of je in aanmerking komt voor een verbouwlening. Hiermee kan je tot 60.000 euro lenen om renovatiewerken te betalen die focussen op het verbeteren van de woonkwaliteit en het verbeteren van de energieprestatie. De mogelijkheden zijn gekoppeld aan je inkomen.Daisy


68 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page