top of page

Kick-Off actie 'Voetpaden voor Iedereen'

Op 13 en 14 februari 2021 start De Coöperatie de actie ‘voetpaden voor iedereen’.

Via deze actie wil De Coöperatie een inventaris opstellen van alle Leedse voetpaden die momenteel niet of onvoldoende toegankelijk zijn voor rolstoelgebruikers, ouderen met een rollator, jonge gezinnen met een buggy…


Waarom?

‘Zwakke’ gebruikers van onze voetpaden worden vaak geconfronteerd met onveilige situaties.

Onder het motto ‘samen kunnen mensen meer’ willen we de gemeentelijke diensten helpen bij het inventariseren, analyseren en detecteren van de quick wins om de toegankelijkheid van onze voetpaden voor de betrokken doelgroepen te verbeteren.


Hoe gaat de actie concreet in zijn werk?

Alleen, in familiebubbel of maximum met 2 vrienden (één aan elke kant van de straat) wandelen we alle straten van groot Lede af op zoek naar precaire situaties op de voetpaden.

Iedere vrijwilliger ontvangt vooraf een korte handleiding met handige tips en een checklist.

We vragen een foto van elke probleemsituatie ter verduidelijking (voorbeeld hieronder).


Vrijwilligers kunnen zich melden op https://forms.gle/YNGtrFy2rCsqQkDg9, of via een mail naar info@de-cooperatie.be - voetpaden voor iedereen. Ze ontvangen dan een link naar een invulformulier waar ze hun beschikbaarheid en de deelgemeente/ wijk/straat van hun voorkeur kunnen doorgeven. Later ontvangen ze een concrete planning.

Niemand hoeft zich per se vrij te maken tijdens het weekend van 13 en 14 februari zelf. Elke vrijwilliger kan zijn engagement individueel afwerken want de actie loopt tot einde februari.


Nog vragen? Contacteer onze secretaris, Katinka Pottie (0475.53.45.16 - katinka.pottie@gmail.com)61 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page