top of page

Komen er nog speelpleintjes bij?

Vraag het aan… Katinka

Van speeltuigen over speeltuinen naar minstens 1 ontmoetingsplaats per deelgemeente.

Met de grote vakantie voor de deur, zijn ouders en grootouders op zoek naar leuke activiteiten om samen met hun (klein)kinderen te doen. En dat hoeft niet altijd ver of duur te zijn. Een bezoekje aan een speeltuin bijvoorbeeld zorgt niet alleen voor ‘quality-time’ tussen (groot)ouder en (klein)kind, het stimuleert ook de motorische ontwikkeling van uw oogappel (sorry, beroepsmisvorming 😜).


In Lede zijn er 6 locaties (+ het skateterrein) met minstens 1 of meerdere speeltuigen waarop peuters, kleuters en jonge kinderen (gratis) hun duivels kunnen ontbinden. Speelplein Krawietel in Wanzele biedt uiteraard ook voldoende speelkansen, Oordegem telt 3 speellocaties en Papegem eentje, waarvan de 7 speeltuigen nog dit jaar worden vernieuwd!


Een aantal van deze openbare speelzones zijn ondertussen uitgegroeid tot leuke ontmoetingsplaatsen voor omwonenden: een simpel (soms geïmproviseerd) sportveldje voor jong en oud, een zitbank of picknicktafel om even uit te blazen, vuilnisbakken waardoor de omgeving netjes blijft…


Eén ding heeft de covid-pandemie ons geleerd: ontspanning in openlucht, dicht bij huis, samen met anderen heeft een positief effect op ons sociaal welbevinden. Daarom zijn we des te meer overtuigd dat we verder moeten inzetten op het ontwikkelen van dergelijke ‘rust- en speelzones’. Minstens één in elke deelgemeente. Dus ook in Impe en Smetlede! (zoals in ons verkiezingsprogramma stond en ook door de oppositie werd opgemerkt tijdens de gemeenteraadszitting van april).


Realiteit of uitvlucht? Momenteel lijkt echter noch in Impe noch in Smetlede een

geschikte locatie voorhanden te zijn… Wij blijven zoeken naar de ideale plek om speeltuigen te plaatsen, een speel/sportterreintje te voorzien, kortom om een gezellige ontmoetingsplaats voor de lokale gemeenschap uit te bouwen.


Alle suggesties zijn uiteraard welkom !

Ter info: je vindt een overzicht van alle speelterreinen op de website van de gemeente .

43 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page