top of page

Lede en het Putbos-stadion...

Omdat we over pakweg 10 jaar voorspelbaar hartsgrondige spijt gaan hebben als we nu de kans niet grijpen, eventjes een rondje out-of-the-box denken.


Om te beginnen is er de overnameprijs. Drie miljoen euro is inderdaad meer dan u of ik ooit op ons spaarboekje zullen zien staan. Een fiks bedrag, en toch .. Het is een pak minder dan de betonstorterij op de Leedse markt ons heeft gekost, minder dan een hàlf politiegebouw.


Overname van de Putbos kost de Ledenaar 150 euro per kop. Kijkt u maar eens op uw afrekening Personenbelasting : veel kans dat u en uw gezin 20 tot 50 keer dat bedrag betalen aan de gemeente. PER JAAR.


Maar dit verhaal overstijgt de grenzen van Lede, letterlijk. Nu al is de meest zichtbare gebruiker atletiekclub Vlierzele Sportief. Dus het gewauwel van Vlaanderen over het gebrek aan “bovenlokaal potentieel” vind ik maar flauw. Eigenlijk van de pot gerukt. .


Kijk, ik pleit al jaren voor een fusie van de landelijke gemeentes tussen de (semi-)stedelijke kernen Aalst, Wetteren, Dendermonde... want wat wij nu niet vrijwillig doen wordt ons straks toch door de strot geramd. Voeg Lede, Erpe-Mere, Wichelen en Sint-Lievens- Houtem samen. Ruim 60.000 inwoners, dé norm zoals Denemarken of Nederland ons voordoen. Maar vooral het brengt ons tot 30 miljoen schuldovername op. Daarmee kopen we TIEN keer de Putbos!


Maar voor het -dringende- Putbos-dossier kunnen we nu al een bovengemeentelijk samenwerkingsverband in het leven roepen. Why not? Laten we alle pistes onderzoeken voor aanschaf en exploitatie : er zijn onvermoede bronnen van toelage, steun, subsidie (de verschillende beleidsniveau's, instanties als Farys etc) Tast ook de verschillende mogelijkheden PPS af (publiek-private samenwerking) voor bijvoorbeeld de uitbating van tennisvelden en aanverwante, de verblijfsaccommodatie. Doe dat toch, gewoon!


Kunnen we misschien eindelijk ook eens werk maken van een zwembad in onze (fusie)gemeente. Schitterende locatie toch om een Olympische piscine neer te poten? Een paar weken geleden zagen wij een niet geheel onverdienstelijke poging om een zwembad in te richten in de politiekelder aan de Hoogstraat. Ook niet mis als locatie. Maar het kan altijd beter niet waar.


Getekend,


Johan De Ryck


is bestuurslid van De Coöperatie,

zetelt voor die partij in het BCSD (Bijzonder Comité van de Sociale Dienst)

maar schreef deze bijdrage in persoonlijke naam ( en die van zijn kinderen én kleinkinderen en al hun generatiegenoten en -genootjes nondedju)

435 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page