top of page

Ons stemadvies

Weekboek van een politicus op loopschoenen 15Vandaag een interessante vraag gekregen via onze website https://www.de-cooperatie.be/:


"Beste, ik woon in Antwerpen, kan ik hier ook voor De Coöperatie stemmen? Zo niet, welk alternatief is er wanneer ik NIET voor de traditionele, kibbelende, elkaar in de grond borende en postjes-pakkende partijen wil stemmen ? Groeten, en beste dank voor het advies."


Een interessant onderwerp voor de laatste lange trage duurloop voor de verkiezingen.


Neen wij komen niet op in Antwerpen. Stemmen voor De Coöperatie kan enkel wanneer je in Oost-Vlaanderen woont. Wij hebben in de loop van de campagne wel zeer interessante contacten opgebouwd met twee boeiende kleinere partijen. Enerzijds Volt, een Europese, progressieve beweging die op een nieuwe en inclusieve manier aan politiek wil doen. In België wordt Volt gedragen door enkele jonge en zeer boeiende, bekwame personen. Anderzijds heb je Pro, een verzameling van lokale burgerbewegingen, die zich groeperen om ook op nationaal niveau het beleid terug naar de mensen te brengen. Joris Verspecht en de zijnen doen nu al, wat wij van plan waren voor de verkiezingen van 2024.


Volt komt op met een Europese lijst. Waar je ook woont in Vlaanderen of in Brussel, voor ons is Volt een zeer goede Europese keuze op 26 mei. Volt heeft ook een lijst voor het federaal parlement in Antwerpen.


Voor Limburg en Vlaams-Brabant is ons advies ook eenvoudig. Pro heeft een beide provincies twee lijsten, een voor het federaal en een voor het Vlaams parlement.


Woon je in West-Vlaanderen of in Brussel, dan wordt de keuze al moeilijker. Hier kunnen we maar één raad geven. Start zelf een burgerbeweging. Want de beste manier om de politiek te veranderen, is om in de politiek te stappen.En als je dan ondertussen blijft joggen, is politiek zelfs goed voor de gezondheid.

64 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page