Over chaos aan de schoolpoort

Dagboek van een politiek jogger - 18


Wanneer ik ga joggen, wil ik dat mijn T-shirt (en mijn pet) gezien worden. Het is dan ideaal om vlak voor of na schooltijd aan een schoolpoort te passeren. De chaos moet je er dan wel bij nemen. Het is dus niet te verwonderen, dat een ouder mij binnen de tien passen aansprak:

"Jan, nu je in de politiek gaat, kan De Coöperatie misschien iets doen aan de onveiligheid hier aan de schoolpoort?"


Ik sta er iedere keer weer versteld van, hoe veel macht de mensen ons - politici - toedichten.

Natuurlijk kunnen we een aantal zaken realiseren, zeker in samenwerking met de lokale politie.


De lokale politie heeft trouwens een zeer lezenswaardig artikel over een veilige schoolomgeving gepubliceerd in de laatste editie van het gemeentelijk infoblad 'Lede Informeert'. Als iedereen de tips die hierin staan opvolgt, is een groot deel van de problemen opgelost.

Maar ja, de vorige zin begon met 'als'...


Daarnaast heeft een gemeente ook allerlei mogelijkheden om de schoolomgeving veiliger te maken: éénrichtingsverkeer, bredere fiets- en voetpaden, kiss & ride zones, extra parkeerplaatsen iets verder van de schoolpoort, een toezichter, de straat tijdelijk afsluiten. Als iedereen dan op een veilige en wettelijke manier gebruikt maakt van de nieuwe mogelijkheden, dan is ook een groot deel van de problemen opgelost.

Maar ja, de vorige zin begon met 'als'...


Een veilige schoolomgeving creëer je in de eerste plaats door te sensibiliseren. Als wij er in slagen om alle ouders ervan te overtuigen, dat ze zelf in ruime mate kunnen bijdragen aan een verhoogde veiligheid, dan is een groot deel van de problemen opgelost.

Maar ja, de vorige zin begon met 'als'...


Ik heb de ouder niet voor 100% kunnen overtuigen. Toch namen we afscheid. De ouder stapte in de wagen en reed weg. Veel sneller dan ik kan joggen, maar ook sneller dan de toegelaten maximumsnelheid.

Als ik verkozen geraak ...


64 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Lede en het Putbos-stadion...

Omdat we over pakweg 10 jaar voorspelbaar hartsgrondige spijt gaan hebben als we nu de kans niet grijpen, eventjes een rondje out-of-the-box denken. Om te beginnen is er de overnameprijs. Drie miljoen

Over het nieuwe logo van de gemeente Lede

Weekboek van een politicus op loopschoenen 21 Vandaag heb ik mijn handschoenen en mijn wintermuts uit de kast gehaald. Goed nieuws. Mijn favoriete loopseizoen is aangebroken. Daarna kroop ik achter mi

Over de fameuze startnota

Weekboek van een politicus op loopschoenen 20 Ik liep al enkele dagen te denken over gelijke onderwijskansen, naar aanleiding van een reactie van een vriendin op facebook. Maar deze week belandde de s

  • w-facebook

CONNECT​ WITH US:​​

Hofsmeer 23

9340 Lede

info@de-cooperatie.be

ADRES

TEL

0498 13 77 46