Over Eendagsvliegen


Weekboek van een politicus op loopschoenen 3


De kerstperiode is achter de rug, ik ben gestopt met roken en ik heb 2 maanden niet gelopen. Dat scheelt al gauw 6 kilo. Joggen is op dit moment dus meer zwoegen dan gedachten ordenen.


Toch liep ik vandaag te piekeren over een opmerking van een goede vriend dit weekend op café. Zoals het goede vrienden betaamt, was hij ontwapenend eerlijk en recht voor de raap.


"Jan, De Coöperatie dat is toch een ééndagsvlieg. Over zes jaar komen jullie toch niet meer op?". De onderliggende vraag is nog interessanter: 'Jan, De Coöperatie, dat is toch een vehikel om Dirk Rasschaert aan een schepenzetel te helpen en verder niks?".


Misschien moet ik hier toevoegen dat mijn vriend en ik verschillende politieke sympathieën hebben:-)


En omdat we goede vrienden zijn, beantwoordde ik de vraag even eerlijk.


De Coöperatie is een project van lange adem, met een goede inhoud en straffe mensen. Veel straffe mensen, van wie velen er over 6 jaar nog bij zullen zijn. Het grote verschil in 2024 zal zijn dat wij 6 jaar politieke ervaring en 6 jaar bestuurservaring zullen hebben.


Onze ambities voor de komende 6 jaar zijn heel simpel.

1) We hebben twee vertegenwoordigers in de meerderheid om samen met CD&V en Groen een goed beleid uit te stippelen en uit te voeren.

2) We hebben 2 vertegenwoordigers in het Bijzonder Comité van de Sociale Dienst die zich over de dossiers van de minstbedeelden zullen buigen.

3) En dus hebben we nog een massa volk om de toekomst voor te bereiden.


Wil je weten hoe de toekomst van De Coöperatie eruit ziet? Dan heb je twee mogelijkheden.

1) Ofwel lees je binnen 14 dagen mijn weekboek.

2) Ofwel kom je op zondag 20 januari naar onze Nieuwjaarsreceptie. Daar zal meer dan een tip van de sluier gelicht worden.


En indien je je afvraagt, hoe ik mijn weekboek volgende keer zal vullen. Dat zal met assistentiewoningen zijn.


Nog 4x joggen en zwoegen om mijn mening daarover op orde te zetten.

24 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Lede en het Putbos-stadion...

Omdat we over pakweg 10 jaar voorspelbaar hartsgrondige spijt gaan hebben als we nu de kans niet grijpen, eventjes een rondje out-of-the-box denken. Om te beginnen is er de overnameprijs. Drie miljoen

Over het nieuwe logo van de gemeente Lede

Weekboek van een politicus op loopschoenen 21 Vandaag heb ik mijn handschoenen en mijn wintermuts uit de kast gehaald. Goed nieuws. Mijn favoriete loopseizoen is aangebroken. Daarna kroop ik achter mi

Over de fameuze startnota

Weekboek van een politicus op loopschoenen 20 Ik liep al enkele dagen te denken over gelijke onderwijskansen, naar aanleiding van een reactie van een vriendin op facebook. Maar deze week belandde de s

  • w-facebook

CONNECT​ WITH US:​​

Hofsmeer 23

9340 Lede

info@de-cooperatie.be

ADRES

TEL

0498 13 77 46