Over ... je weet wel. Die dure dingen vol water

Dagboek van een politiek jogger 27


Zalig gevoel. Na vier dagen nog eens mijn loopshirt van De Coöperatie en mijn petje van Dirk Rasschaert aangetrokken en op pad gegaan voor een rondje politiek joggen. Mijn spieren vinden het aanmerkelijk minder leuk dan mijn hersenen. Gelukkig word ik nog voor de Stuivenbergstraat aangehouden met een vraag. Een boeiende vraag, die al heel wat discussie teweeg bracht.


"Jan, gaan jullie echt een zwembad zetten?


Ah, het zwembad. Wij hebben met De Coöperatie de afgelopen maanden aan een uitgebreid programma gewerkt, maar met het zwembad hebben we op publicitair vlak echt gescoord, ook al is er ruimte voor enige nuance.

Het zwembad is een mooi voorbeeld van hoe De Coöperatie denkt.


Veel mensen hebben een mening over over de betaalbaarheid van een zwembad, maar niemand heeft cijfers. De Coöperatie wil juist beslissen op basis van feiten en cijfers. Daarom pleiten wij voor een haalbaarheidsstudie. Deze haalbaarheidsstudie moet twee zaken aantonen:

1) Is er volk genoeg dat wil komen zwemmen.

2) Is er geld genoeg voor de bouw én de uitbating van een zwemcomplex.


Over het eerste maak ik me niet te veel zorgen. Leedse peuters komen nu op ellenlange wachtlijsten bij de zwembaden van Wetteren en Aalst. Sommige van onze lagere scholen rijden tot in Lebbeke voor hun zwemles en de steeds groeiende groep senioren vormt een enorm potentieel.


De prijs is een grotere uitdaging. De haalbaarheidsstudie kan drie mogelijke conclusies opleveren.

1) Een zwembad is compleet onbetaalbaar. Dan beginnen we er niet aan.

2) Een zwembad is perfect betaalbaar voor Lede. In dat geval moeten we op zoek naar bondgenoten binnen de gemeente om dit plan te realiseren.

3) Een zwembad is haalbaar, maar we kunnen dat niet alleen dragen. Dan gaan we op zoek naar buurgemeentes (Erpe-Mere, Wichelen, Sint-Lievens-Houtem) voor een mogelijke samenwerking.


Kortom, visie, planning, informatie vergaren, maar ook creativiteit, met constant een wakend oog richting gemeentekas. Daar willen wij als Coöperatie voor gaan.Na ons gesprek had ik twee mogelijkheden: naar mijn spieren luisteren en rechtsomkeer maken, of naar mijn hersenen luisteren en verder lopen.


Het werd het tweede.

Net zoals in de politiek.Vorige blogposts over een mogelijk zwembad:

https://www.de-cooperatie.be/blog/dagboek-van-een-politiek-jogger-12

https://www.de-cooperatie.be/blog/een-eigen-zwembad-voor-lede-g-een-natte-droom


18 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Lede en het Putbos-stadion...

Omdat we over pakweg 10 jaar voorspelbaar hartsgrondige spijt gaan hebben als we nu de kans niet grijpen, eventjes een rondje out-of-the-box denken. Om te beginnen is er de overnameprijs. Drie miljoen

Over het nieuwe logo van de gemeente Lede

Weekboek van een politicus op loopschoenen 21 Vandaag heb ik mijn handschoenen en mijn wintermuts uit de kast gehaald. Goed nieuws. Mijn favoriete loopseizoen is aangebroken. Daarna kroop ik achter mi

Over de fameuze startnota

Weekboek van een politicus op loopschoenen 20 Ik liep al enkele dagen te denken over gelijke onderwijskansen, naar aanleiding van een reactie van een vriendin op facebook. Maar deze week belandde de s

  • w-facebook

CONNECT​ WITH US:​​

Hofsmeer 23

9340 Lede

info@de-cooperatie.be

ADRES

TEL

0498 13 77 46