Over sporthallen, al dan niet gemeentelijk

Dagboek van een politiek jogger - 19


Vrijdagavond nam ik deel aan de stratenloop van Lede. Ik ben daar behoorlijk diep gegaan en heb dus twee dagen rust genomen. Vandaag jogde ik voor het eerst weer politiek. Nog wel op de Finse piste aan sporthal De Ommegang, kwestie van de gewrichten wat te ontzien. Ook ben ik daar met de auto naartoe gereden, kwestie van de gewrichten wat te ontzien.


Ik draaide zeer voorzichtig de parking op, goed oplettend voor de fietsers (hoezo fietspad?) en de voetgangers (hoezo voetpad? Toch niet die paar tegels die in de struiken eindigen?). Eigenlijk is de parking al een blog waard, maar ik ben te laat. collega-coöperant Adriaan Vermeersch schreef hier over.

https://www.de-cooperatie.be/blog/alle-voorrang-voor-de-auto


Ik parkeer mij en begin aan mijn opwarming. Wanneer ik wil gaan joggen, passeert er juist een vrouw, met wie ik een eindje meeloop. Blijkbaar ben ik nog niet helemaal hersteld van vrijdag, want ik open het gesprek met het cliché der clichés: "kom je hier regelmatig lopen?"


"Ja, maar eigenlijk doe ik dat niet graag."


"?"


"Neen, ik speel liever volleybal. Ik heb een groep vriendinnen waarmee we wekelijks een uurtje zouden willen volleyballen, maar de zaal is nooit vrij. Lede is een ongelooflijk actieve sportgemeente, dus er is te weinig plaats. Kun jij niet voor een extra zaal zorgen, wanneer je in de politiek gaat?"


"Een nieuwe zaal, dan heb ik goed nieuws en slecht nieuws."


"Begin maar met het slechte nieuws."


"Twee zaken eigenlijk.

1) Wanneer ik hier rondkijk, zie ik geen plek voor een derde sportzaal,

2) en wanneer ik in de gemeentekas kijk, zie ik geen geld voor een derde zaal.

Gelukkig is er ook goed nieuws. Er is nog plaats in de zaal van Sport Vlaanderen (het vroegere BLOSO) in Oordegem."


"Daar zijn we geweest, maar dat is veel duurder"


"Klopt, maar we willen ons met De Coöperatie inzetten voor een verminderd tarief voor Ledenaars. Verschillende andere gemeentes hebben al een akkoord met Sport Vlaanderen, en wat zij kunnen, kunnen wij ook. Het zal alleszins goedkoper en nuttiger zijn dan een nieuwe sportzaal."


"Is dat een belofte, voor wanneer je verkozen bent?"


"Neen, maar De Coöperatie zal zich daar zeker voor inzetten. En democratie zit mooi in elkaar. Op 14 oktober kun je ons helpen, om een akkoord met Sport Vlaanderen mogelijk te maken. In 2024 mag je dan beoordelen of het ons gelukt is."


Ik liep terug naar mijn auto en reed weg. Ik slaagde er zelfs in om de parking te verlaten. Een vriendelijke klant, die de parking van de Aldi verliet, liet mij invoegen.

Volgende keer dat ik hier kom lopen, zal het met de fiets zijn.

52 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Lede en het Putbos-stadion...

Omdat we over pakweg 10 jaar voorspelbaar hartsgrondige spijt gaan hebben als we nu de kans niet grijpen, eventjes een rondje out-of-the-box denken. Om te beginnen is er de overnameprijs. Drie miljoen

Over het nieuwe logo van de gemeente Lede

Weekboek van een politicus op loopschoenen 21 Vandaag heb ik mijn handschoenen en mijn wintermuts uit de kast gehaald. Goed nieuws. Mijn favoriete loopseizoen is aangebroken. Daarna kroop ik achter mi

Over de fameuze startnota

Weekboek van een politicus op loopschoenen 20 Ik liep al enkele dagen te denken over gelijke onderwijskansen, naar aanleiding van een reactie van een vriendin op facebook. Maar deze week belandde de s

  • w-facebook

CONNECT​ WITH US:​​

Hofsmeer 23

9340 Lede

info@de-cooperatie.be

ADRES

TEL

0498 13 77 46