top of page

Over verhoopte zetels

Dagboek van een politiek jogger 26


Laatste week voor de verkiezingen en dus een laatste versnelling in de campagne ... en dus nog zeer weinig tijd om te lopen.

Ik beken schuld. Drie dagen niet gelopen en deze blogpost komt recht van achter mijn keukentafel.

Maar de vraag dateert van mijn laatste trainingssessie. Terwijl ik liep te mediteren over mobiliteit, sprak een voorbijganger mij aan op het onverharde pad van de Onnebossen.


"Jan, jij en je collega's van De Coöperatie waren de afgelopen maanden zo actief. Op hoe veel zetels mikken jullie eigenlijk?"


Goede vraag. In de huidige gemeenteraad hebben we drie zetels. Twee voor de SP.A-ers Stephanie Camu en Franky Van Gyseghem en één voor onze progressieve liberaal Dirk Rasschaert. Voeg daarbij dat we met De Coöperatie een beloftevol project hebben opgestart, met een zeer degelijk inhoud en straffe kandidaten, dan mag je dromen van meer. Anderzijds, met acht partijen aan de start kan het alle kanten opgaan.


Feit is: met drie zetels of minder zullen we een keer goed vloeken, één of meer pinten achterover slaan, analyseren waar we faalden en ons volop richten op de verkiezingen van 2024. Met 4 zetels zijn we tevreden, met vijf zetels zijn we dik tevreden en vanaf zes zetels gaat het dak eraf. Dan zullen we een keer goed juichen, één of meer pinten achterover slaan, analyseren waarom we zo goed presteerden en ons richten op zes jaren goed beleid, vanuit de meerderheid of vanuit de oppositie ... maar liefst vanuit de meerderheid.


Nog een week campagne, nog een week om de laatste twijfelaars te overtuigen. En zondag leggen we ons lot in handen van de kiezer.Aangezien ik achter mijn keukentafel zit, hoef ik ook geen einde te schrijven, over hoe we afscheid namen. Morgen zal het waarschijnlijk wel nodig zijn, want dan ga ik weer joggen.

Mijn eerste verkiezingsbelofte.

15 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page