Over verhoopte zetels

Dagboek van een politiek jogger 26


Laatste week voor de verkiezingen en dus een laatste versnelling in de campagne ... en dus nog zeer weinig tijd om te lopen.

Ik beken schuld. Drie dagen niet gelopen en deze blogpost komt recht van achter mijn keukentafel.

Maar de vraag dateert van mijn laatste trainingssessie. Terwijl ik liep te mediteren over mobiliteit, sprak een voorbijganger mij aan op het onverharde pad van de Onnebossen.


"Jan, jij en je collega's van De Coöperatie waren de afgelopen maanden zo actief. Op hoe veel zetels mikken jullie eigenlijk?"


Goede vraag. In de huidige gemeenteraad hebben we drie zetels. Twee voor de SP.A-ers Stephanie Camu en Franky Van Gyseghem en één voor onze progressieve liberaal Dirk Rasschaert. Voeg daarbij dat we met De Coöperatie een beloftevol project hebben opgestart, met een zeer degelijk inhoud en straffe kandidaten, dan mag je dromen van meer. Anderzijds, met acht partijen aan de start kan het alle kanten opgaan.


Feit is: met drie zetels of minder zullen we een keer goed vloeken, één of meer pinten achterover slaan, analyseren waar we faalden en ons volop richten op de verkiezingen van 2024. Met 4 zetels zijn we tevreden, met vijf zetels zijn we dik tevreden en vanaf zes zetels gaat het dak eraf. Dan zullen we een keer goed juichen, één of meer pinten achterover slaan, analyseren waarom we zo goed presteerden en ons richten op zes jaren goed beleid, vanuit de meerderheid of vanuit de oppositie ... maar liefst vanuit de meerderheid.


Nog een week campagne, nog een week om de laatste twijfelaars te overtuigen. En zondag leggen we ons lot in handen van de kiezer.Aangezien ik achter mijn keukentafel zit, hoef ik ook geen einde te schrijven, over hoe we afscheid namen. Morgen zal het waarschijnlijk wel nodig zijn, want dan ga ik weer joggen.

Mijn eerste verkiezingsbelofte.

14 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven

Lede en het Putbos-stadion...

Omdat we over pakweg 10 jaar voorspelbaar hartsgrondige spijt gaan hebben als we nu de kans niet grijpen, eventjes een rondje out-of-the-box denken. Om te beginnen is er de overnameprijs. Drie miljoen

Over het nieuwe logo van de gemeente Lede

Weekboek van een politicus op loopschoenen 21 Vandaag heb ik mijn handschoenen en mijn wintermuts uit de kast gehaald. Goed nieuws. Mijn favoriete loopseizoen is aangebroken. Daarna kroop ik achter mi

Over de fameuze startnota

Weekboek van een politicus op loopschoenen 20 Ik liep al enkele dagen te denken over gelijke onderwijskansen, naar aanleiding van een reactie van een vriendin op facebook. Maar deze week belandde de s

  • w-facebook

CONNECT​ WITH US:​​

Hofsmeer 23

9340 Lede

info@de-cooperatie.be

ADRES

TEL

0498 13 77 46