top of page

Persbericht - Zin om samen met ons een boompje te planten ?

De politieke beweging De Coöperatie zet deze herfst een boomplantactie op poten. Zij willen 240 ruwe berken verdelen onder Leedse geïnteresseerden. Op deze manier zoeken zij een compensatie voor de verkiezingsborden die zij in 2018 plaatsten, en willen zij bijdragen aan de doelstelling ‘1 boom per inwoner’ van het huidige bestuur.


Secretaris Katinka Pottie en voorzitter Jan Huib Nas lichten de actie toe: “In verkiezingsjaren slagen de meeste politieke partijen er in om talrijke borden te plaatsen langs onze Leedse wegen. Als nieuwe partij in Lede deden ook wij van De Coöperatie dit eind 2018. We plaatsten zo’n 60 borden overal in onze gemeente. Daarvoor werden telkens 4 steunpalen geplaatst, dus in totaal zo’n 240 palen. En daar zagen wij nu eens een mooie nieuwe uitdaging in: waarom planten we deze herfst niet eens 240 bomen ipv die verkiezingspalen?”


De bedenker van het project is ex-schepen Dirk Rasschaert. Hij ging eerst op zoek naar geschikte grond, maar toen hij dit niet direct vond, werkte hij het volgende plan uit: De Coöperatie verdeelt gratis 240 ruwe berken (ook wel zilverberk genoemd) aan iedereen die er 1, 2 of 3 wil planten in de eigen tuin. De jonge bomen zijn beschikbaar in verschillende maten van ongeveer 1,5m tot 3m hoog. Ze organiseren op zaterdagnamiddagen 19 en 26 november en 3 en 10 december een afhaalmoment (14u tot 16u) op geitenboerderij De Klaverlochting in Impe.


Als je in Lede woont, en je hebt een plaatsje vrij in de tuin, registreer je dan via de website www.de-cooperatie.be en geef aan hoeveel bomen je wilt, hoe groot en welke afhaaldag. Doe mee met ons en help om de gemeentelijke doelstelling van 1 extra boom per inwoner te bereiken want “Samen kunnen mensen meer”.

Namens De Coöperatie

Jan Huib Nas Katinka Pottie Voorzitter Secretaris

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page