top of page

Vakantie voor iedereen

Zorg is een belangrijk thema voor onze beweging. Wij willen ons inzetten voor een toegankelijke en kwaliteitsvolle zorg voor alle inwoners van Lede. Daarnaast willen we ons sterk maken voor de bestrijding van eenzaamheid en sociaal isolement. Wij willen gaan voor een gemeente waar iedereen meetelt. Daarom informeert Daisy je graag over het aanbod Iedereen verdient Vakantie!

Jan


Vraag het aan… Daisy


Juni, de laatste maand van het schooljaar, de maand waarin velen van ons uitkijken naar de zomervakantie. Een zomervakantie met een reis, daguitstapjes, … .

Voor mensen die met een beperkt budget moeten rondkomen is dit geen vanzelfsprekendheid.

Vakantie is nochtans een basisrecht, een recht ingeschreven in de Universele verklaring van de Rechten van de Mens.

Ook mensen met een laag inkomen hebben recht op vakantie en ontspanning. Om hieraan tegemoet te komen geeft Steunpunt vakantieparticipatie ieder jaar brochures uit met daguitstappen en vakanties met korting in Vlaanderen, Brussel en de Oostkantons:


Voorwaarden

  • je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming bij de mutualiteit

  • je bent in schuldbemiddeling

  • je hebt recht op het kansentarief met de Uitpas (UiTPAS | Wat is UiTPAS)

  • je hebt een laag inkomen op basis van de bugetcheck (Budgetcheck vakantieganger | Iedereen Verdient Vakantie)


Aanvragen


Je dient zelf een aanvraag in voor een individuele vakantie: ga naar de website van het steunpunt vakantieparticipatie. U vult het formulier zo volledig mogelijk in en stuurt het terug, samen met een bewijs van inkomen (bijvoorbeeld een aanslagbiljet van de belastingen en een document van gezinssamenstelling, een attest van schuldbemiddeling...). Lukt het niet om de aanvraag zelf op te maken en in te dienen dan kan je een beroep doen op een maatschappelijk werker van ons plaatselijk OCMW.


Je doet een aanvraag via een sociale organisatie zoals sociale dienst van het OCMW

  • contacteer uw maatschappelijk werker, heb je er nog geen, maak dan tijdens de openingsuren van de sociale dienst een afspraak. (https://www.lede.be/openingsuren)Bijkomende informatie

Organisatie: Steunpunt Vakantieparticipatie

Adres

Grasmarkt 61

1000 Brussel

Tel: 1700 (Vlaamse Infolijn)

Fax: 02 504 04 05

Website: https://www.iedereenverdientvakantie.be/


Je kan altijd langsgaan in één van de Rap op Stapkantoren. Misschien is er wel eentje in de buurt? Je kan ook terecht bij de sociale organisaties die aangesloten zijn bij Iedereen Verdient Vakantie. Ben je niet zeker of jouw sociale organisatie aangesloten is? Neem dan contact met ons op. Als laatste optie kan je boeken bij de vakantiebemiddelaars van Iedereen Verdient Vakantie. Deze optie vraagt meer administratief werk en daardoor ook langere wachttijden. 


foto: pixabay

83 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page