top of page

VRAAG HET AAN ... Dirk, Daisy, De Coöperatie...

Bijgewerkt op: 28 mei 2021Al ruim drie jaar probeert de Coöperatie in Lede op een andere, vernieuwende wijze aan politiek te doen. Eén van de pijlers onder onze Beweging, is een open en correcte communicatie. Jij hebt nu eenmaal het recht om te wéten wat jouw bestuur met jouw centen doet. Wat, waarom en hoe...

Communicatie gaat echter in twéé richtingen. Als beleidsmensen laten we via klassieke en sociale media zien en horen waarmee wij bezig zijn, - althans dat zouden we moeten doen... - Anderzijds willen we een luisterend oor bieden aan de grieven, wensen en verzuchtingen van de Ledenaars.

Omdat besturen almaar ingewikkelder wordt en de informatiestroom almaar overweldigender, raken we allemaal wel eens de draad kwijt, willen we efkes op de pauzeknop duwen en vragen : “Hoe zat dat nu eigenlijk ook alweer met...”.

Jouw vragen kunnen gaan over heel ingrijpende dingen : de toekomst van het stationsgebouw bv, of van het Putbosstadion. Of over lang aanslepende pijnpunten: de lamentabele toestand van onze voetpaden, of de ruimtelijke wanorde. Of over brandende actualiteit : het nieuwe ILVA-systeem en wat jou dat méér gaat kosten. Of waarom krijgen sommige gemeentepersoneelsleden ... een veel te dure fiets?

Over heel veel beleidsdomeinen heeft de Coöperatie specialisten in haar rangen:

  • schepen Dirk Rasschaert bv, al een kwart eeuw mee aan het roer van onze gemeente.

  • gemeenteraadslid Franky Van Gyseghem, jarenlang ziekenfondsconsulent en nu al ruim een decennium NMBS-medewerker

  • BCSD-raadslid Daisy De Grauwe, van beroep hoofdmaatschappelijk werkster bij het OCMW van Gent.

  • Journalist Johan De Ryck, met 30 jaar op de teller bij de nieuwsdienst van de VRT.

  • Jan Huib Nas, een kwarteeuw ervaring in het onderwijs, waarvan de helft als directeur.

  • Katinka Pottie, centrumverantwoordelijke Sport Vlaanderen en voorzitter Sportraad

  • Erik Van den Eeckhout, ex-para en van alle markten thuis...

De Coöperatie heeft ook vertegenwoordigers in zowat alle raden, commissies en adviesorganen die onze gemeente rijk is, van de Gecoro over de Sportraad tot LEEGO.

Dat wil niet zeggen dat wij meteen op alles een pasklaar antwoord zullen hebben, maar we kunnen tenminste mee de weg wijzen. De woekerende onzin die vaak zo welig tiert op Facebook en andere moderne café-togen verdient stilaan echt wat weerwerk.

Daarom dus dit nieuwe initiatief :


VRAAG HET AAN ... Dirk, Daisy, De Coöperatie...


Zit je met een prangende vraag over het gemeentelijk beleid : richt je tot ons via:


52 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page